Search
Close this search box.

Wibi Soerjadi luistert nu echt

Wibi Soerjadi kampte vorig jaar met gehoorverlies en dat heeft invloed gehad op zijn muziek. “Ik dacht altijd dat het genoeg was muziek in mijn hoofd te horen.”

Wibi Soerjadi kampte vorig jaar met gehoorverlies, maar is weer helemaal de oude. Zijn tijdelijke handicap heeft invloed gehad op de manier waarop hij muziek beleeft. “Vroeger dacht ik altijd dat het genoeg was muziek in mijn hoofd te horen, maar nu wil ik toch echt kunnen luisteren.”

“Ik wil toch de klanken en symfonieën horen”, legde Soerjadi woensdag uit in Koffietijd. “Je kunt je alles voorstellen, in je hoofd zijn geen grenzen en kun je de mooiste muziek maken die bestaat. Maar nu wil ik het toch fysiek horen.”

De 40-jarige pianist werd vorig jaar getroffen door een aantasting van zijn gehoorzenuw. “Ik heb echt diep in de put gezeten”, blikte Soerjadi woensdag terug. “Als musicus geen muziek meer kunnen horen en niet meer kunnen genieten van muziek is verschrikkelijk.” Wibi hoorde naar eigen zeggen wel, maar kreeg de verkeerde klanken binnen.

De pianist zat maandenlang werkloos thuis. Na ongeveer een jaar krabbelde Wibi op. “Het is nu weer helemaal goed, ik vind het echt een wonder. Ik ben zó dankbaar dat het weer goed is gekomen.”

[Novum]