Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cher eist erkenning voor muziek

Cher wil meer waardering voor haar betekenis in de popmuziek. De zangeres vindt het ongelooflijk dat zij nog niet is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Cher wil meer waardering voor haar betekenis in de popmuziek. De zangeres vindt het ongelooflijk dat zij en haar ex Sonny Bono nog niet zijn opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

“Ik vind het een beetje onbeschoft”, zegt de 64-jarige zangeres over het gebrek aan erkenning tegen het blad Vanity Fair. “Sonny was een goede schrijver en we hebben iets in gang gezet wat niemand anders deed.” Cher zegt dat zij en Bono al rare hippies waren voordat het woord bestond. “Toen de Beatles nog lieve en nette kapseltjes hadden en ronde kraagjes droegen.”

De zangeres vindt dat ze samen met haar voormalige echtgenoot een hele generatie heeft beïnvloed. “Wat willen ze nou nog meer?”, vraagt Cher zich boos af. Het muzikale duo scoorde in de jaren ’60 en ’70 grote hits met onder meer I Got You Babe en The Beat Goes On. Sonny & Cher waren gedurende elf jaar getrouwd en hadden een tumultueuze relatie. Sonny Bono kwam in 1998 bij een ski-ongeluk om het leven.

[Novum]