Zoek
Sluit dit zoekvak.

Do vond marathon in New York een hel

Do heeft zondag de marathon van New York uitgelopen, maar pijnloos was het niet. De zangeres omschrijft het parcours als een hel. “Dit had ik niet verwacht.”

Do heeft zondag de marathon van New York uitgelopen, maar pijnloos was het niet. De 29-jarige zangeres omschrijft het parcours als een hel. “Dit had ik niet verwacht”, zegt Do tegen RTL Boulevard.

“Oh, het was zo zwaar. Het was hel. Erger dan ik had gedacht”, zegt de zangeres. “De eerste dertig kilometer ging oké en toen kwam de beruchte brug. De man met de hamer stond daar en die heeft me echt hard geraakt. De laatste kilometers dacht ik: ik kan niet meer. Ik kan gewoon niet meer.”

Do werd onverwacht aangemoedigd door een aantal Nederlanders langs het parcours. “Dat was wel fijn. Ze hebben me zeker geholpen, maar op een gegeven moment wilde mijn benen gewoon niet meer”, vertelt ze.

De zangeres liep de marathon voor de Mutsaersstichting, die zich inzet tegen huiselijk geweld. “Er zijn zeker tien momenten geweest in de laatste tien kilometer dat ik dacht: ik ga wandelen. Toen dacht ik aan de Mutsaersstichting. Daar heb ik het voor gedaan. Ik kon niet afhaken.”

[Novum]