Search
Close this search box.

Misdaadserie Penoza krijgt vervolg

De misdaadserie Penoza keert in 2012 terug op tv. De KRO laat minstens tien nieuwe afleveringen maken. De ontknoping trok zondag bijna 640 duizend kijkers.

De misdaadserie Penoza keert in 2012 terug op de buis. De KRO, die de serie de afgelopen acht weken uitzond, besloot donderdag dat er zeker tien nieuwe afleveringen worden gemaakt.

De eerste serie Penoza speelde zich af in de Amsterdamse onderwereld. Of het vervolg zich verplaatst naar een andere locatie, is nog niet bekend. Zondag keken zo’n 630 duizend mensen naar de ontknoping van de misdaadserie. “De serie heeft Nederlands drama naar een hoger, internationaal niveau getild”, jubelt de mediadirecteur van de KRO. “Als zoveel kijkers om een vervolg vragen dan willen wij daar graag gehoor aan geven.”

Penoza gaat bovendien de grens over. De serie, met onder anderen Monic Hendrickx, Thomas Acda en Johnny de Mol, wordt volgend jaar uitgezonden door de Vlaamse omroep VRT. Ook andere landen hebben volgens de KRO interesse getoond in de familiesaga.

[Novum]