Zoek
Sluit dit zoekvak.

Robbie kreeg kriebels na Take That-reünie

Robbie Williams had bijna weer de benen genomen na zijn reünie met de andere Take That-leden. Hij vreesde te weinig energie te hebben voor een comeback.

Robbie Williams had bijna weer de benen genomen na zijn reünie met de andere Take That-leden. De 36-jarige zanger was bang dat hij te weinig energie zou hebben voor een comeback. “Ik voelde me fysiek erg slecht.”

“Het leek alsof ik er gewoon geen energie voor had”, zegt Robbie in de documentaire Look Back, Don’t Stare: A Film About Progress. De film, die persdienst Press Association onder ogen kreeg, is het resultaat van cameraploegen die de boyband volgden tijdens hun reünie.

Robbie kreeg de kriebels nadat hij in november bij een liefdadigheidsconcert met zijn oude maatjes op het podium had gestaan. Die overtuigden hem echter de moed niet op te geven en vertelden hoe erg ze schrokken van zijn plan om ermee te stoppen.

Mark Owen besloot de zanger thuis op te zoeken. “Ik ben een paar keer bij hem langsgegaan om te praten. We spraken af niet te veel na te denken over de tournee en alles wat daarbij komt kijken, want dat is nogal wat”, vertelt Owen in de documentaire. “Zoiets is altijd eng.”

Ook Mark Owen is openhartig in de documentaire. Hij spreekt over zijn ervaringen in een afkickkliniek. De 38-jarige zanger liet zich in maart opnemen vanwege zijn drankprobleem. Enkele dagen daarvoor bekende hij zijn vrouw te hebben bedrogen. “In de kliniek leerde ik naar mezelf en mijn gedrag kijken”, legt Owen uit. “Ik was iemand geworden die ik niet wilde zijn.”

Robbie Williams zat drie jaar geleden ook in een afkickkliniek. “Zonder rehab zou ik dood zijn”, zegt de zanger. “Niemand kan omgaan met het feit dat de hele wereld naar je kijkt.”

Look Back, Don’t Stare: A Film About Progress gaat woensdag in een Londense bioscoop in première. Zaterdag komt de film op de Britse televisie.

[Novum]