Zoek
Sluit dit zoekvak.

Thomas Berge bidt elke dag

Thomas Berge bidt sinds een paar maanden iedere dag. De zanger, die drank- en drugsproblemen overwon, voelt zich naar eigen zeggen veel rustiger na een gebed.

Thomas Berge bidt sinds een paar maanden iedere dag. De 20-jarige zanger, die het afgelopen jaar problemen met drank en drugs overwon en onlangs zijn relatie verbrak, voelt zich naar eigen zeggen veel rustiger na een gebed.

“Sinds vorige week ben ik lid van onze parochie”, vertelt Berge, die katholiek werd opgevoed, in het AD. “Ik bid veel nu. Daar begon ik maanden geleden mee. Ineens voelde ik de kalmte over me komen. Dit goede gevoel wil ik vasthouden, bedacht ik.”

De zanger zegt dagelijks een gebedje. “Elke ochtend voor een mooie dag en dat het goed mag gaan met mijn ouders, familie en fans. Met een glimlach stap ik daarna de auto in”, vertelt Berge. “Soms bid ik ’s middags of ’s avonds nog een keer om die rust weer te voelen.”

De zanger, die eigenlijk Chiel Ottink heet, zegt na de gebeurtenissen van afgelopen jaar weer zichzelf te zijn. “Ik moest een antwoord vinden op de vraag: wie ben ik en wat wil ik in dit leven?”, legt Berge uit. “Mijn taak is nu duidelijk: anderen en ook mezelf gelukkig maken met mijn muziek” De zanger geniet nu meer van wat hij doet. “Ik besef echt dat ik mensen kracht geef. Er is een dimensie bijgekomen.”

[Novum]