Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chris Zegers vindt Dakar Rally intens

Chris Zegers noemt de Dakar Rally een uitputtingsslag. De droom van de acteur om de race te rijden ging dit jaar in vervulling. “Het is een uitputtingsslag.”

Chris Zegers noemt de Dakar Rally een uitputtingsslag. De droom van de acteur om de race te rijden ging dit jaar in vervulling. Zegers werd in 2008 al ingeloot als bijrijder in de race, maar die werd afgeblazen in verband met terroristische dreiging.

Zegers crosst nu samen met coureur Paul Verheyden door de ruige landschappen van Argentinië en Chili. “Het is echt bijna niet in woorden uit te drukken. Het is intens, spectaculair, heftig”, somt Zegers op voor de camera van RTL Boulevard. “En soms zit je in de auto en ga je alle kanten, dan denk je: ik hoop dat mijn lijf het houdt.”

“Het is pushing the limits. Het is een uitdaging om zover mogelijk te gaan. Het is een uitputtingsslag.” De 39-jarige acteur valt onderweg van de ene verbazing in de andere. “Wat ik het meest bizar vind, is het enthousiasme van de mensen, dat is ongelooflijk.”

[Novum]