Zoek
Sluit dit zoekvak.

Colin Firth was tweede keus voor The King’s Speech

Colin Firth krijgt de ene na de andere prijs voor zijn vertolking van George VI. Scenarioschrijver David Seidler had iemand anders in gedachten voor de rol.

Colin Firth krijgt de ene na de andere prijs voor zijn vertolking van koning George VI. Als het echter aan scenarioschrijver David Seidler had gelegen, was het niet Firth maar Paul Bettany geweest die in de prijzen viel.

“Toen ik het scenario had geschreven dacht ik meteen aan Geoffrey Rush voor de rol van logopedist Lionel Logue. Voor de vertolking van de koning had ik Paul Bettany in gedachten. Ik wilde Paul, maar er werd besloten dat de rol naar Colin ging”, vertelt de scenarioschrijver aan de Amerikaanse krant New York Post. “Toen hij langskwam voor een doorleessessie zag ik direct dat hij inderdaad geknipt was voor de rol.”

De vijftigjarige acteur won voor zijn spel onder andere een Golden Globe en is genomineerd voor een Bafta. De kans is daarom groot dat hij ook genomineerd wordt voor een Oscar. Seidler werd voor zijn scenario genomineerd voor een Globe, maar verloor van The Social Network-schrijver Aaron Sorkin. Hij maakt nog kans op een Bafta en waarschijnlijk ook op een Oscar.

[Novum]