Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jan Smits single voor dochter platina

Niemand Zo Trots Als Wij, het lied dat Jan Smit voor zijn dochter schreef, is platina. “Ons geluk kan niet op.” De single is ruim 200 duizend keer verkocht.

Niemand Zo Trots Als Wij, het nummer dat Jan Smit voor zijn pasgeboren dochter Emma schreef, is platina. De 25-jarige Volendammer kreeg de bijbehorende plaat vrijdagochtend. “Ons geluk kan niet op”, jubelde Jan via Twitter.

De platina status houdt in dat een single ruim tweehonderdduizend keer is verkocht. “Een geweldige prestatie in deze tijd, waarin de verkoop van fysiek product steeds meer onder druk staat”, reageert Smits management.

Niemand Zo Trots Als Wij verscheen begin deze maand. Binnen een week was Jans liefdesverklaring voor zijn dochter al goed voor goud. De zanger verkoopt vooral fysieke singles omdat Niemand Zo Trots Als Wij deel uitmaakt van een drieluik met livenummers en nooit eerder uitgebrachte liedjes.

Smit kreeg vrijdag te horen dat Niemand Zo Trots Als Wij op de eerste plek van de Single Top 100 binnenkwam. De Volendammer scoort zijn dertiende nummer 1-hit met het nummer. Hij werd op 17 november voor het eerst vader van dochter Emma.

[Novum]