Zoek
Sluit dit zoekvak.

SBS zei ‘nee’ tegen The Voice of Holland

SBS heeft John de Mol ‘nee’ verkocht toen hij de zender The Voice of Holland aanbood. Op RTL 4 groeide het programma vervolgens uit tot een kijkcijferkanon.

SBS heeft John de Mol ‘nee’ verkocht toen hij de zender The Voice of Holland aanbood. RTL besloot het programma wel op de buis te brengen, waar het uitgroeide tot een waar kijkcijferkanon.

De Mol legde de talentenjacht in eerste instantie voor aan RTL, maar de zender was al bezig met nieuwe reeksen van talentenjacht X-Factor. “Toen ben ik ermee naar SBS gegaan. Daar wilde ze het ook niet”, zegt De Mol vrijdag in het AD. Vervolgens ging RTL wel overstag. “Linksom of rechtsom, ik krijg altijd mijn zin”, zegt hij.

The Voice of Holland groeide binnen de kortste keren uit tot een hit. Het programma scoort wekelijks bijna drie miljoen kijkers. De finale is vrijdagavond te zien op RTL 4.

De Mol, die zijn eigen zender Talpa enkele jaren geleden zag floppen, wil nog steeds een eigen zender. Inmiddels zit hij achter SBS aan. “Ik wil het”, zegt De Mol. “Maar als ik het doe, moet het wel verantwoord zijn.”

[Novum]