Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stephen Dorff: comeback te danken aan dode moeder

Stephen Dorff denkt dat het geen toeval was dat hij de rol van Johnny Marco in de film Somewhere heeft gekregen. HIj zou dat aan zijn moeder te danken hebben.

(Novum/AP) – Acteur Stephen Dorff denkt dat het geen toeval was dat uitgerekend hij de rol van Johnny Marco in Sophia Coppola’s dramafilm Somewhere heeft gekregen. Volgens de 37-jarige acteur heeft hij de rol, die na jaren sappelen zijn grote terugkeer op het witte doek betekende, te danken aan zijn overleden moeder.

Dorff beweert dat er dingen zijn gebeurd die geen toeval kunnen zijn. “Mijn moeder wilde altijd graag dat ik eens iemand speelde die een hart heeft.” Hij kreeg naar eigen zeggen precies op de dag dat zijn moeder een jaar dood was te horen dat hij de rol kreeg. “Op dat moment schoten de lichten in de Eiffeltoren aan. Het was de eerste keer in een heel zwaar, donker jaar dat ik haar weer bij me voelde.”

In Somewhere speelt Dorff Johnny, een rol die hem op het lijf lijkt geschreven. Johnny is een acteur die maar niet wil deugen en erg geniet van zijn leven als foute filmster. Maar als zijn 11-jarige dochter ineens bij hem komt wonen, moet hij zijn leven beteren.

De laatste keer dat Dorff een rol in een kaskraker te pakken had was in 1998, toen de horrorfilm Blade uitkwam. Daarin moest hij het als de bloeddorstige vampier Deacon Frost opnemen tegen vampierjager Blade, gespeeld door Wesley Snipes.

[Novum]