3JS zingen als derde in halve finale songfestival

De 3JS vertonen op donderdag 12 mei als derde act hun kunsten in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. België staat na de Volendammers op het podium.

De 3JS vertonen op donderdag 12 mei als derde act hun kunsten in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dinsdagmiddag werd geloot om de plaatsen in de twee halve finales. België staat direct na de Volendamse heren op het podium.

De eerste halve finale van het liedjesfestijn, op 10 mei, wordt geopend door Polen. Hekkensluiter is Griekenland, dat als negentiende aantreedt. Twee dagen later staan de artiesten uit Bosnië en Herzegovina als eerste op de planken. Na Oostenrijk is het de beurt aan de 3JS, die Nederland vertegenwoordigen met het nummer Never Alone. Ierland sluit de tweede halve finale af.

De 3JS gooien internationaal hoge ogen met hun Engelstalige versie van Je Vecht Nooit Alleen. In de tweede halve finale krijgen ze onder meer concurrentie van Dana International, die het festival dertien jaar geleden won voor Israël. De transseksueel doet mee met het Hebreeuws-Engelse nummer Ding Dong.

In beide halve finales treden negentien landen op. Zij strijden om tien finaleplaatsen voor het Eurovisie Songfestival, dat dit jaar plaatsvindt in Düsseldorf. In totaal zijn er 25 finaleplaatsen, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Duitsland en Spanje hoeven niet deel te nemen aan de halve finales. De vijf landen tellen zoveel geld neer voor het liedjesfestijn dat ze meteen een finaleplaats hebben verdiend.

[Novum]