Coldplay nu ook actief in de filmwereld

Coldplay heeft zijn intrede gemaakt in de filmwereld. De Britse band financiert en produceert de nieuwste film van Beowulf-acteur Ray Winstone.

Coldplay heeft zijn intrede gemaakt in de filmwereld. De Britse band financiert en produceert de nieuwste film van Beowulf-acteur Ray Winstone.

Chris Martin en zijn bandleden zijn medeverantwoordelijk voor de financiering van de thriller Ashes met Winstone in de hoofdrol, meldt de Britse website van MTV. Een vriend van de bandleden, Mat Whitecross, heeft getekend voor de regie, waarop Coldplay besloot een financieel steentje bij te dragen. Het filmbudget bedraagt naar verluidt zo’n vijf miljoen pond.

De heren zijn ook verantwoordelijk voor de productie van de film die volgend jaar verschijnt. De opnamen van Ashes gaan volgende week van start.

Regisseur Whitecross kent de mannen van Coldplay al sinds hun studietijd en maakte een aantal van hun videoclips. De recentste clip van de band, bij de single Christmas Lights, is ook van zijn hand. Vorig jaar regisseerde hij de film Sex & Drugs & Rock & Roll over de Britse rocker Ian Dury.

Ray Winstone was te zien in films als The Departed en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. In Beowulf vertolkte hij de titelrol met behulp van motion capture, een techniek waarbij acteurs op allerlei punten op hun lichaam worden gefilmd waarna de beelden worden omgezet in digitale animatie.

[Novum]