Do loopt marathon van Los Angeles in 4,5 uur

Do heeft bijna 4,5 uur gedaan over de marathon van Los Angeles. De zangeres liep na vier uur en 24 minuten over de finishlijn. “Ik ben kapot, maar voldaan.”

Do heeft zondag bijna 4,5 uur gedaan over de marathon van Los Angeles. De zangeres liep na vier uur en 24 minuten over de finishlijn. “De finish gehaald!”, jubelt de 29-jarige zangeres op Twitter. “Ik ben kapot, maar voldaan.”

De zangeres, die werd geboren als Dominique van Hulst, is niet ontevreden over haar prestatie. “In november liep ik in New York 4:44. Maar toen had ik me wel flink langer voorbereid. Het heeft gewoon constant gestortregend, iets wat in de 25-jarige geschiedenis van de LA Marathon nog nooit is voorgekomen. “

Voor de start voorspelde Do al dat het ‘een hel’ zou worden. “Wat een slecht weer in LA. Twaalf graden en regen. Dit gaat een hel worden, maar ik moet het halen.” De zangeres liep de marathon voor het goede doel, ze haalde tienduizend euro op voor de Mutsaersstichting die zich inzet tegen huiselijk geweld.

“Mijn voornaamste doel is het stilzwijgen rond huiselijk geweld te doorbreken en slachtoffers een hart onder de riem te steken. Zodat ze er open over durven praten”, legt Do maandag uit in De Telegraaf. Do’s zes jaar jongere broertje was jarenlang verslaafd aan drugs. “Die verslaving bepaalde lange tijd de sfeer in huis”, legt de zangeres uit.

De marathon van Los Angeles is niet de eerste loopwedstrijd die Do in de benen heeft. In november liep ze mee in de marathon van New York. Door de sportiviteit heeft Do’s nieuwe album vertraging opgelopen. “Daarmee ben ik, vanwege de marathons, minder opgeschoten dan gedacht”, zegt de blondine over haar nieuwe cd. “Maar ik hoop hem toch na deze zomer uit te brengen.”

Voor het eerst schrijft Do alle teksten en muziek zelf. “Qua stijl wordt het puurder dan mensen van mij gewend zijn”, voorspelt de zangeres. “Vroeger wilde ik vooral graag popster worden. Tegenwoordig wil ik liever mensen werkelijk raken.”

[Novum]