Jamai en Kim-Lian weer te horen in animatiefilm

Jamai Loman en Kim-Lian van der Meij zijn te horen in de nieuwe animatiefilm Rio. De musicalsterren spreken de stemmen in van de hoofdpersonages Blu en Jewel.

Jamai Loman en Kim-Lian van der Meij zijn te horen in de nieuwe animatiefilm Rio. De musicalsterren spreken de stemmen in van de twee hoofdpersonages Blu en Jewel, laat Warner Bros weten.

Blu is een ara die samen met zijn baasje afreist naar het zonovergoten Rio de Janeiro, om zijn vrouwelijke tegenpool Jewel te ontmoeten. Daar beleeft de papegaai het grootste avontuur van zijn leven. “Het personage is té grappig”, zegt Jamai tegen Novum Nieuws over Blu.

De zanger sprak al eerder stemmen in, maar moest toch weer even wennen. “Het is natuurlijk iets dat ik niet dagelijks doe, dus ik moest er wel weer een beetje inkomen”, geeft hij toe. “Maar in Amerika vonden ze m’n stem helemaal geweldig. Het wordt hartstikke leuk.”

Ook voor Kim-Lian is het inspreken van animatiefilms geen onbekend terrein. “Ik ben gevraagd om mijn stem, dus die heb ik niet echt veranderd. Het is wel heel gek om een papegaai met mijn stem te zien”, zegt de actrice over haar vertolking van Jewel. “Het is een heel vrolijke, leuke film.”

Rio is de nieuwste film van de makers van Ice Age. In de originele versie zijn onder anderen Jesse Eisenberg en Anne Hathaway te horen. In de Nederlandse versie zijn naast Jamai en Kim-Lian ook Charly Luske en Tanja Jess te horen. De film draait vanaf 20 april in de bioscopen.

[Novum]