Mel Gibson krijgt proeftijd wegens mishandeling

Mel Gibson heeft een proeftijd van drie jaar gekregen wegens de mishandeling van zijn ex-vriendin. Ook moet de acteur een cursus woedebeheersing volgen.

(Novum/AP) – Mel Gibson heeft een proeftijd van drie jaar gekregen wegens de mishandeling van zijn ex-vriendin. Ook moet de 55-jarige acteur een jaar lang een cursus woedebeheersing volgen en een taakstraf van zestien uur verrichten.

Gibson werd vrijdag aangeklaagd omdat hij zijn ex Oksana Grigorieva begin vorig jaar tijdens een ruzie zou hebben geslagen. Zelf zegt hij de pianiste eenmaal een klap op haar wang te hebben gegeven omdat ze een gevaar zou zijn voor hun eenjarige dochter Lucia. De twee vechten al maanden om de voogdij van het kind.

De straf die Gibson nu krijgt, is het gevolg van een deal die hij heeft gesloten met de aanklagers. De acteur wilde met het oog op zijn kinderen een mediacircus voorkomen. Naast Lucia heeft Gibson zeven kinderen en twee kleinkinderen uit een eerder huwelijk.

[Novum]