Vallende camera verwondt festivalbezoekers Texas

Tijdens het South by Southwest-festival in de Amerikaanse staat Texas zijn vier gewonden gevallen. Vlak voor een optreden viel een camera in het publiek.

Tijdens het South by Southwest-festival in de Amerikaanse staat Texas zijn vrijdag vier gewonden gevallen. Voor een optreden van de Britse band OMD viel een camera in het publiek. De verwondingen vielen mee, heeft een ambulancebroeder laten weten aan entertainmentwebsite The Hollywood Reporter.

Vlak voordat het Britse Orchestral Manoeuvres in the Dark, beter bekend als OMD, op het podium klom, viel de camera. Het toestel, dat aan een stellage boven het publiek zweefde, raakte ongeveer tien mensen. “Ik denk dat we even hulp nodig hebben”, zei OMD-zanger Andy McCluskey, die het incident vanaf het podium zag gebeuren. De band stelde het optreden uit, zodat hulpverleners de gewonden konden helpen.

“Een man met een flinke snee in zijn gezicht werd onder politiebegeleiding naar buiten gebracht”, vertelt een ooggetuige. Volgens de man waren er meer gewonden, zes � zeven mensen hadden volgens hem medische hulp nodig. Twee toeschouwers werden volgens de man op stretchers afgevoerd. Hoe de camera heeft kunnen vallen, is nog niet duidelijk.

South by Southwest vindt elk voorjaar plaats in Austin, de hoofdstad van Texas. Het festival staat stil bij muziek, film en media, maar de nadruk ligt op indiemuziek. Jaarlijks treden zo’n 1500 bands op. Dit jaar, tijdens de 25e editie van het festival, trad onder meer de Nederlandse band Go Back to the Zoo op. Zondag is de laatste dag van South by Southwest.

[Novum]