Search
Close this search box.

Vertaling Songfestivalnummer 3JS was puzzelen

De 3JS vonden het vertalen van hun Songfestivallied ‘ontzettend moeilijk’. Ze hebben de Engelstalige versie van Je Vecht Nooit Alleen eindelijk gepresenteerd.

De 3JS hebben een zware kluif gehad aan de Engelstalige versie van hun Songfestivalnummer Je Vecht Nooit Alleen, getiteld Never Alone. “Ontzettend moeilijk”, zegt gitarist Jaap Kwakman vrijdag in RTL Boulevard over de vertaling van het Nederlands naar het Engels.

“Dat puzzelen heeft vier weken geduurd”, vervolgt Kwakman. De heren namen het zekere voor het onzekere en stuurden hun uiteindelijke tekst naar een Amerikaanse songwriter. “En die had er geen opmerkingen op”, zegt zanger Jan Dulles. Het resultaat werd vrijdag gepresenteerd.

De muziek van het nummer is ook onder handen genomen. “Het is ook een nieuwe mix geworden. Dat Engels ontlokt toch wat meer fut”, vertelt Kwakman. De 3JS treden op 12 mei in Düsseldorf aan in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Als Never Alone genoeg stemmen ontvangt, staan ze twee dagen later in de grote finale.

[Novum]