Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lintje voor André van Duin en Linda de Mol

André van Duin en Linda de Mol hebben vrijdag een lintje ontvangen. De cabaretier en de presentatrice zijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

André van Duin en Linda de Mol hebben vrijdag een lintje ontvangen. De 64-jarige cabaretier en de 47-jarige presentatrice zijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Van Duin ontving de onderscheiding voor zijn werk als cabaretier, zanger en ambassadeur voor diverse goede doelen. Hij werd in 1993 al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De Mol ontving de onderscheiding onder meer voor haar bijdrage aan het imago van Nederland in Duitsland, dankzij haar televisiewerk bij de oosterburen.

Ook de 64-jarige nieuwslezeres Noraly Beyer ontving een lintje. Het voormalige NOS Journaal-gezicht mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen, evenals Addy van den Krommenacker. De 61-jarige modeontwerper onderscheidt zich al sinds de jaren zeventig op het gebied van de haute couture. De 76-jarige acteur Willem Nijholt is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Andere gelukkigen die een lintje ontvingen in de kunst- en cultuursector zijn Diana Wind, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau), Hein Jens, directeur van het Koninklijk Theater Carré (Officier in de Orde van Oranje-Nassau), artiestenmanager Frank van der Meijden (Officier in de Orde van Oranje-Nassau) en amateurarcheoloog Mohammed Bahiaoui (Lid in de Orde van Oranje-Nassau).

[Novum]