Search
Close this search box.

3JS berusten zich in hun lot

De 3JS vinden het jammer dat het hun niet is gelukt de finale van het Eurovisie Songfestival te halen. Toch gaan ze met opgeheven hoofd terug naar Volendam.

De 3JS vinden het jammer dat het hun niet is gelukt de finale van het Eurovisie Songfestival te halen. Toch gaan ze met opgeheven hoofd terug naar Volendam.

“De eerste reactie is kut, later probeer je het te nuanceren”, zegt Jaap de Witte na afloop tegen Novum Nieuws. “Er gebeuren dingen waar we eigenlijk niet bij horen. Met al onze goede wil is gebleken dat het tegen windmolens vechten is.”

Volgens Jan Dulles hebben de 3JS er niet meer van kunnen maken. “Ik heb een heel gerust gevoel. We wilden het liedje laten zien op een manier die bij ons past, zoals dat voor ons het meest theatraal is.” Meer circus moet er niet van worden gemaakt, vindt hij. “Zo zijn wij niet. Nederland heeft dat ook kunnen zien.”

Jaap Kwakman vindt dat Nederland in de komende jaren gewoon voor kwaliteit moet blijven gaan. “Als je mee wilt gaan in het circus dan moet het het Eurovisie Rariteitenfestival genoemd worden. Blijf gewoon goede liedjes inzetten, dan wordt Nederland het land van de goede liedjes en andere landen van de circusacts. Wij hoeven ons niet te schamen.”

De 3JS kijken positief terug op hun deelname. “Hier in Düsseldorf hebben we een avontuur meegemaakt. Dat nemen we de rest van ons leven mee”, zegt Dulles.

Bij de Volendamse dorpsgenoten en vrienden Nick & Simon overheerst de teleurstelling. “Oh oh wat jammer…”, zegt Simon Keizer op Twitter. “Toch onverminderd trots op de 3JS!” Dat vindt ook Monique Smit. “Fantastisch gedaan”, twittert ze. “Helaas, het mocht weer niet gebeuren.”

[Novum]