Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oscarwinnaar Joseph Brooks pleegt zelfmoord

Componist Joseph Brooks, die een Oscar won voor zijn nummer You Light Up My Life, heeft zelfmoord gepleegd. Hij was aangeklaagd voor seksueel misbruik.

(Novum/AP) – De Amerikaanse componist Joseph Brooks, die een Oscar won voor zijn nummer You Light Up My Life, heeft zelfmoord gepleegd in zijn appartement in New York. De 73-jarige muzikant was aangeklaagd voor het seksueel misbruiken van dertien vrouwen.

Brooks werd zondag gevonden in zijn appartement in de Upper East Side op Manhattan door een vriend met wie hij zou gaan lunchen. Het is volgens de politie onbekend hoe lang de componist al dood was.

De componist werd dood aangetroffen op zijn bank met een plastic tas om zijn hoofd en een handdoek om zijn nek. In de tas hing een slang die in verbinding stond met een heliumtank. Brooks was in afwachting van zijn rechtszaak. Hij zou vrouwen naar zijn appartement hebben gelokt voor een niet bestaande auditie en hen vervolgens hebben aangerand en verkracht. Zijn zoon werd vijf maanden geleden gearresteerd voor de moord op zijn vriendin, een modeontwerpster.

Brooks won in 1977 de Oscar voor het nummer You Light Up My Life voor de gelijknamige film die hij ook regisseerde. De componist won voor het nummer ook een Grammy.

[Novum]