Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rechtszaak over concerten Jimi Hendrix uit 1969

Familie van Jimi Hendrix probeert met een rechtszaak in bezit te komen van twee concertregistraties uit 1969. De strijd om de geluidsopnamen woedt al jaren.

De familie van de overleden Jimi Hendrix probeert met een rechtszaak in bezit te komen van twee concertregistraties van de gitarist. De familie en het bedrijf dat de geluidsopnamen bezit liggen al jaren met elkaar overhoop.

De Amerikaanse gitarist verzorgde in 1969 twee concerten in de Royal Albert Hall in Londen. Een bedrijf maakte met Hendrix de afspraak dat het geluidsopnamen mocht maken van de optredens om die te gebruiken in een film, schrijft entertainmentsite TMZ.

Hendrix overleed een jaar later en de film werd nooit gemaakt. Omdat daardoor niet is voldaan aan de gemaakte afspraken, beweren familieleden van Hendrix dat zij de rechtmatige eigenaar zijn van de geluidsfragmenten.

Hendrix overleed op 27-jarige leeftijd door een fatale combinatie van slaappillen en wijn. Sindsdien kibbelen de familie en het bedrijf over de opnamen. De mensen die Hendrix’ nalatenschap bewaken, eisen bovendien zo’n 1,4 miljoen euro voor de gemaakte kosten.

[Novum]