Search
Close this search box.

Zeldzame tv-beelden Ian McKellen teruggevonden

Zeldzame tv-beelden van Ian McKellens eerste tv-rol zijn onverwacht teruggevonden. Een aflevering van een oude BBC-serie dook onlangs op in de Verenigde Staten.

Zeldzaam beeldmateriaal van Ian McKellens eerste televisierol is onverwacht teruggevonden. Een aflevering van de BBC-serie The Tomb of His Ancestors werd jarenlang definitief verloren gewaand, maar dook onlangs op in de Verenigde Staten.

De 72-jarige Britse acteur speelde in de serie uit 1964 een personage genaamd Plowden, zo is te lezen op de website van de BBC. De Britse omroep wiste destijds na verloop van tijd alle banden, zodat deze opnieuw konden worden gebruikt. Zodoende bleven er uiteindelijk slechts twee afleveringen intact van de in totaal 25-delige serie.

Onlangs werd echter een kopie van de aflevering met een jonge McKellen aangetroffen in een Amerikaanse privécollectie. Het beeldmateriaal werd gekocht door het bedrijf Kaleidoscope. “Voor de eerste keer in bijna vijftig jaar kunnen we weer kijken naar het eerste tv-optreden van een van de grootste nog levende Britse acteurs”, laat de oprichter van het bedrijf weten.

McKellen speelde in films als The Lord Of The Rings, The Da Vinci Code en X-Men. Momenteel werkt hij aan de Lord Of The Rings-prequel The Hobbit.

[Novum]