Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dries Roelvink krabbelt uit diep dal

Dries Roelvink krabbelt langzaam maar zeker uit een diep dal. De 52-jarige volkszanger pakt naar eigen zeggen de muzikale draad weer op.

Dries Roelvink krabbelt langzaam maar zeker uit een diep dal. De 52-jarige volkszanger pakt naar eigen zeggen de muzikale draad weer op. Toch is de zware periode die hij achter de rug heeft hem niet in de koude kleren gaan zitten.

“Ik zit er eigenlijk nog in. Ik ben er nog niet vrolijk van”, zegt hij tegen Novum Nieuws over het familiedrama dat de Roelvinken begin deze maand trof. Coby, de zus van Dries, overleed na een lang ziekbed aan kanker, terwijl haar man Leo een week eerder een eind aan zijn leven maakte. “Het was verschrikkelijk. Coby was als een tweede moeder voor me.”

Dries probeert nu weer een beetje vrolijkheid in zijn leven te krijgen. Zijn vaste tekstschrijver had nog ‘een leuke zomerhit’ op de plank liggen. “De melodie deed mij denken aan Frankrijk en Parijs, waarna ik besloot nog een alternatieve versie te maken over de Tour de France”, legt Dries uit.

De zanger zegt al jaren een groot fan van het wielerevenement te zijn. “De single gaat over de gouden tijden in de jaren zeventig waarin de Nederlandse renners heersten.” Met veel moeite wist Dries er fragmenten van voormalig Tourverslaggever Theo Koomen in te persen.

Naar eigen zeggen is de single goed ontvangen bij Radio Tour de France op Radio 1. “Ik mag er gedurende de Tour twee keer optreden.” Een bezoek in het televisieprogramma van Mart Smeets zit er niet in. “Ik heb het geprobeerd, maar de gasten waren allemaal al bekend.”

Het nummer Hé Wat Doe Jij en de speciale Tourversie zijn woensdag gelanceerd. Dries kreeg het eerste exemplaar uit handen van Nelly Koomen, de dochter van Theo, aangereikt. Met kerst moet er een heel album van Dries uitkomen.

[Novum]