Zoek
Sluit dit zoekvak.

John Galliano voor de rechter

John Galliano is woensdag voor de rechter verschenen. De 50-jarige modeontwerper wordt ervan beschuldigd een racistische tirade te hebben afgestoken.

(Novum/AP) – John Galliano is woensdag voor de rechter verschenen. De 50-jarige voormalige hoofdontwerper van Dior wordt ervan beschuldigd eerder dit jaar een racistische tirade te hebben afgestoken.

Galliano verscheen woensdag, na zichzelf maandenlang uit de publiciteit te hebben gehouden, bij de rechtbank in Parijs gehuld in zwarte kledij. Hij is aangeklaagd voor publiekelijke beledigingen op basis van afkomst, religie ras of etniciteit. De ontwerper zat vooraan in de zaal en aanschouwde hoe drie rechters zich over zijn lot bogen.

Als de ontwerper schuldig wordt bevonden, kan hij tot zes maanden celstraf en een boete van 22.500 euro worden veroordeeld. De uitspraak vindt later plaats.

De modegoeroe werd in februari gearresteerd in de Franse hoofdstad, omdat hij antisemitische opmerkingen maakte tegen een joods koppel. Vervolgens kwamen verhalen naar buiten dat Galliano zich wel vaker racistisch had uitgelaten. Het Franse modehuis Dior besloot de ontwerper, na een dienstverband van veertien jaar, te ontslaan.

[Novum]