Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tom Cruise wil Jack Reacher spelen

Tom Cruise is in onderhandeling om Jack Reacher te spelen in de boekverfilming One Shot. Hij speelt een voormalig militair politieman die misdaden oplost.

Tom Cruise is in onderhandeling om de hoofdrol van Jack Reacher te spelen in de film One Shot. De film is gebaseerd op de gelijknamige thriller uit de boekenserie van Lee Child over een voormalig militair politieman die is gaan zwerven en mysteries oplost, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Christopher McQuarrie regisseert One Shot en schrijft het scenario van de thriller. Ook het scenario voor Valkyrie uit 2008, waarin Tom Cruise de nazi-kolonel Claus von Stauffenberg speelt, is van zijn hand. Vorig jaar werd zijn scenario The Tourist verfilmd met Angelina Jolie en Johnny Depp in de hoofdrollen.

Lee Child, een pseudoniem van de Brit Jim Grant, schreef een aantal bestsellers over het personage Reacher. De romans over Reacher zijn de best verkopende boekenreeks ter wereld. One Shot is het negende boek in de Reacher-serie, waarin de zwerver het moordpatroon van een sluipschutter onderzoekt.

One Shot moet worden geschoten nog voor Cruise begint aan de opnames van de sciencefictionfilm Oblivion. Die opnames gaan in januari van start.

[Novum]