Ex-man Winehouse: ik kon Amy redden

Blake Fielder-Civil is ervan overtuigd dat hij het leven van Amy Winehouse had kunnen redden. Zodra hij uit de cel komt, had hij willen ingrijpen.

Blake Fielder-Civil is ervan overtuigd dat hij het leven van Amy Winehouse had kunnen redden. Fielder-Civil was van 2007 tot 2009 getrouwd met de zangeres die zaterdag dood werd aangetroffen in haar woning in Londen.

Fielder-Civil, volgens velen de oorzaak van Winehouses problemen met drank en drugs, zit momenteel een gevangenisstraf van 32 maanden uit wegens diefstal. De 32-jarige is er volgens zijn vader van overtuigd dat hij Winehouse had kunnen redden. “Niemand kende Amy’s problemen beter”, beweert Larry Fielder tegenover entertainmentwebsite TMZ.

Fielder-Civil, die nog tot maart moet brommen, was volgens zijn vader van plan in te grijpen. Zodra hij op vrije voeten is, wilde hij ingrijpen om Amy van de alcohol en drugs te helpen. Of die haar fataal zijn geworden, is nog niet duidelijk. Maandag is autopsie verricht op haar lichaam, maar de doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Het wachten is de uitslag van op toxicologisch onderzoek. Die laat nog een paar weken op zich wachten.

De ex van Winehouse is volgens zijn vader kapot van het overlijden van de zangeres. Vlak nadat Blake te horen kreeg van haar heengaan, belde hij in blinde paniek zijn vader op. Tijdens een bezoek van zijn huidige vriendin zou Fielder-Civil een uur lang niets anders hebben gedaan dan huilen. Vanwege zijn gevangenschap was Blake dinsdag niet aanwezig bij de crematie van Amy, hij kreeg geen toestemming zijn cel te verlaten.

[Novum]