Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nintendo 3DS wordt dertig procent goedkoper

De Nintendo 3DS gaat stevig in prijs omlaag. De draagbare spelcomputer kost vanaf 12 augustus in Europa nog maar 170 in plaats van 250 euro.

De Nintendo 3DS gaat stevig in prijs omlaag. De draagbare spelcomputer kost vanaf 12 augustus in Europa nog maar 170 in plaats van 250 euro, een daling van zo’n dertig procent. Dat bevestigt Nintendo Benelux-woordvoerster Bianca Stirnweis-van Dort donderdag tegenover Novum Nieuws.

De prijsverlaging is het gevolg van tegenvallende verkoopcijfers. Mede door een gebrek aan indrukwekkende spellen is de populariteit van de nieuwe draagbare spelcomputer gering. De prijsverlaging moet samen met de komst van belangrijke Nintendo-games dit najaar de verkoop een nieuwe impuls geven.

Nintendo heeft ook gedacht aan gamers die de draagbare spelcomputer al hebben aangeschaft. Zo mag iedereen die de Nintendo 3DS voor de oorspronkelijke prijs heeft gekocht gratis tien NES-games en tien Game Boy- of Game Boy Advance-spellen downloaden uit de online winkel.

Tot en met eind maart zijn wereldwijd 3,61 miljoen exemplaren van de Nintendo 3DS verkocht. De gamegigant had verwacht vier miljoen stuks van de spelcomputer te verkopen.

[Novum]