Search
Close this search box.

Oprah favoriet om Oscars te presenteren

Talkshowkoning Oprah Winfrey presenteert volgend jaar mogelijk de Oscaruitreiking. De Motion Picture Academ heeft Winfrey bovenaan het verlanglijstje.

Talkshowkoning Oprah Winfrey presenteert volgend jaar mogelijk de Oscaruitreiking. De Motion Picture Academy, die de uitreiking van de gouden beeldjes jaarlijks organiseert, heeft Winfrey bovenaan het verlanglijstje staan als mogelijke presentator.

Een onderdeel van de deal is volgens de Amerikaanse krant Chicago Times dat het Oprah Winfrey Network (OWN) een exclusieve achter-de-schermen-aflevering mag maken en een show mag uitzenden na de Oscaruitreiking die sinds jaar en dag wordt uitgezonden door ABC.

De Motion Picture Academy zou Winfrey willen om een groter publiek te trekken. Dit jaar werd de uitreiking van de belangrijkste filmprijzen gepresenteerd door James Franco en Anne Hathaway. Met het binnenhalen van de jonge acteurs hoopte de organisatie een jonger publiek te trekken. Dat doel werd niet gehaald en het aantal kijkers daalde zelfs.

De 57-jarige Oprah stopte in mei na 25 jaar met The Oprah Winfrey Show. Sindsdien is ze vooral bezig met haar netwerk OWN dat nog niet echt van de grond wil komen. Ook zei ze zich te willen storten op haar acteercarrière.

[Novum]