Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rodriguez wil tijdschrift Heavy Metal verfilmen

Robert Rodriguez heeft de filmrechten gekocht voor het Amerikaanse stripblad Heavy Metal. Hij wil het sciencefiction- en fantasy-blad bewerken tot animatiefilm.

Robert Rodriguez heeft de filmrechten gekocht voor het Amerikaanse stripblad Heavy Metal. Hij wil het sciencefiction- en fantasy-tijdschrift bewerken tot animatiefilm, zei hij tijdens de strip- en filmbeurs Comic-Con. De filmmaker wil zelfs zijn fans betrekken bij het maken van de film, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Heavy Metal magazine specialiseert zich in duistere en vaak erotische verhalen in een sciencefiction- of fantasy-setting. Het was in 1981 al de inspiratiebron voor een animatiefilm en in 2000 voor een vervolg.

De 43-jarige Rodriguez vroeg zijn fans om hun ideeën voor de film te mailen naar zijn website. “Iedere keer als ik over deze film spreek met fans willen ze graag meewerken, dus heb ik besloten om iedereen die kans te geven.”

“We zijn al bezig met enkele verhalen, maar ik laat ook wat ruimte open voor de suggesties van het publiek. Het publiek is het tijdschrift al jaren trouw en weet zelf het beste wat het in zo’n film wil zien.” Rodriguez gelooft zo de beste Heavy Metal-verfilming ooit te kunnen maken.

Rodriguez presenteert dit jaar een heel andere film in de bioscopen. De door hem geregisseerde kinderfilm Spy Kids 4: All the Time in the World in 4D verschijnt in Nederland op 13 oktober. Deze film wordt niet alleen in 3D vertoond, maar heeft ook het zogenoemde ‘aroma-scope’, de toevoeging van bijbehorende geuren in de filmzaal.

[Novum]