Zoek
Sluit dit zoekvak.

Audrey Tautou zegt te stoppen met acteren

Audrey Tautou hecht weinig waarde aan haar carrière. Ze vindt het erg dat ze nergens tijd voor heeft. “Dat is de reden dat ik binnenkort stop met acteren.”

Audrey Tautou hecht niet veel waarde aan haar carrière. De Franse actrice vindt het vreselijk dat ze nergens meer tijd voor heeft. “Dat is de reden dat ik binnenkort stop met acteren”, zegt de 34-jarige brunette tegen de Britse krant The Daily Telegraph.

De Franse actrice heeft een aantal reserveplannen voor als ze stopt met acteren. “Ik wil zeeman worden, ik houd van tekenen. Ik wil heel veel dingen doen, maar ik heb de tijd niet.”

De actrice brak in 2001 door in de titelrol van de Franse film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain. Na één Hollywoodfilm, The Da Vinci Code uit 2006, had ze genoeg van het leven als Hollywoodster. “Het past niet bij me. Het is niet zoals ik mijn leven wil leiden.”

Tautou vindt zichzelf geen bijster goede actrice. “Een paar maanden geleden keek ik een oude film van mezelf en ik dacht, Jezus. Gelukkig realiseerde ik me destijds niet hoe slecht ik was.”

[Novum]