Search
Close this search box.

George Clooney stapt uit actiefilm

George Clooney is uit The Man from U.N.C.L.E. gestapt. Het is onduidelijk waarom de acteur niet meer verbonden is aan het filmproject van Steven Soderbergh.

George Clooney is uit The Man from U.N.C.L.E. gestapt. Het is onduidelijk waarom de acteur niet meer verbonden is aan het filmproject van Steven Soderbergh. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

De opnamen van de film blijven gepland staan voor februari. Soderbergh werkt momenteel aan de casting van de actiefilm. The Man from U.N.C.L.E. is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit de jaren zestig over twee agenten die met tal van vernuftige gadgets criminaliteit bevechten. Clooney zou de rol van Napoleon Solo vertolken, in de serie gespeeld door Robert Vaughn.

De 50-jarige Clooney werkte veel met Soderbergh. De twee maakte samen onder meer Ocean Eleven, Twelve en Thirteen. Soderbergh produceerde ook de film Syriana waarvoor Clooney een Oscar won voor beste bijrol.

De acteur heeft zijn vierde film als regisseur onlangs afgerond. De politieke thriller The Ides of March, waarin de Hollywood-ster ook te zien is, opent woensdag het filmfestival van Venetië en gaat op 20 oktober in Nederland draaien.

[Novum]