Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw nieuwsprogramma met vertrouwd EO-duo

Het nieuwe actualiteitenprogramma van de EO wordt afwisselend gepresenteerd door Tijs van den Brink en Andries Knevel. Het heet De Vijfde Dag.

Het nieuwe actualiteitenprogramma van de EO, De Vijfde Dag, wordt afwisselend gepresenteerd door Tijs van den Brink en Andries Knevel. In drie kwartier gaan zij naast actualiteiten wekelijks in op de ‘waan van het moment’, zegt de EO woensdag.

Van den Brink en Knevel presenteerden tot vorige week het actualiteitenprogramma Uitgesproken EO. De rest van deze maand zijn ze presentatoren van de talkshows Knevel & Van den Brink en vanaf september van Moraalridders. Uitgesproken was een samenwerking van de EO met VARA en WNL. De EO vond de manier waarop de drie ‘geprofileerde kwaliteitsjournalistiek’ bedrijven te veel verschillen.

Van den Brink heeft vertrouwen dat De Vijfde Dag aan de eisen van de omroep en kijkers voldoet. Het programma biedt ‘ruimte’ voor het ‘uitdiepen’ van het nieuws. “We zullen dat doen op een manier die kijkers van ons verwachten: geprofileerd, eigenzinnig en betrokken.”

De eerste uitzending van De Vijfde Dag is op 15 september op Nederland 2. Een woordvoerder laat weten dat bij het kiezen van de naam geteld is vanaf rustdag zondag.

[Novum]