Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrouwenvleugel-actrice Vaags (54) overleden

Dela Maria Vaags is vorige week vrijdag overleden, heeft haar ex bekendgemaakt via Twitter. De actrice, die in 2007 baarmoederhalskanker kreeg, is 54 geworden.

Dela Maria Vaags is vorige week vrijdag overleden. Dat heeft haar ex woensdag bekendgemaakt via Twitter. De actrice, die in 2007 baarmoederhalskanker kreeg, is 54 jaar geworden.

Vaags koos voor euthanasie, blijkt uit de berichten van haar ex. “Dit wordt de meest bizarre dag van mijn leven. Het laatste bezoek aan een lieve vriendin”, schreef hij vrijdag. De actrice is inmiddels gecremeerd. “De euthanasie was het echte afscheid, denk dat de crematie makkelijker zal zijn”, schreef Vaags ex maandag. “Is een mooie dag geworden”, volgde woensdag.

Vaags is vooral bekend van de dramaserie Vrouwenvleugel. Voor de tv-serie kroop Vaags 66 afleveringen lang in de huid van Regina Jongschaap. De actrice nam samen met andere castleden in 1994 de Gouden Televizier-Ring voor beste televisieprogramma in ontvangst.

Naast Vrouwenvleugel was Vaags ook in andere series te zien. Zo had ze kleine rolletjes in Goede Tijden, Slechte Tijden en Medisch Centrum West. Daarnaast stond Vaags geregeld in het theater. De actrice laat een zoon achter.

[Novum]