Zoek
Sluit dit zoekvak.

Celine Purcell blij met heksenrol in Wicked

Celine Purcell is dolblij dat ze de vaste vervanger wordt van Chantal Janzen in de musical Wicked. “Er zijn niet zoveel mooie vrouwenrollen als deze.”

Celine Purcell is dolblij dat ze de vaste vervanger wordt van Chantal Janzen in de musical Wicked. “Er zijn niet zoveel mooie vrouwenrollen als deze”, vertelt de musicalster aan het AD. Purcell gaat de rol van mooie heks Glinda spelen.

“Het is een voorstelling met een groot orkest, prachtige muziek en een verhaal met daarin drama en comedy. Het is pittig, maar daarom echt een uitdaging”, vertelt ze. Volgens de 31-jarige Purcell is het een rol waar alle vrouwen uit de musicalwereld op af zijn gekomen. “Ik deed voorzichtig auditie, rekende eigenlijk nergens op. Nu ik die rol heb, voelt het echt stoer.”

De musicalactrice denkt dat ze als vaste vervanger regelmatig in Wicked zal spelen. “Chantal heeft ook nog haar tv-verplichtingen bij RTL, dus ik zal met enige regelmaat op het toneel staan. Maar ik kan er nog dingen naast doen. Ik ben bij de opnames van Kinderen Geen Bezwaar voorzichtig gestart met regisseren. Daar wil ik bijvoorbeeld graag mee door.”

Purcell was al eerder de vervanger van Janzen, in Belle en het Beest. Ze speelde onder meer in de musicals Mama Mia! en My Fair Lady. Wicked gaat 6 november in première in het Circustheater in Scheveningen. Ook Willemijn Verkaik en Jim Bakkum zijn in deze musical te zien.

[Novum]