Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grote namen op feest Bill Clinton

Lady Gaga, U2 en Usher treden op voor Bill Clinton. Ter ere van de 65e verjaardag van Clinton en het jubilieum van zijn stichting is een feest georganiseerd.

Lady Gaga, U2 en Usher treden op voor de voormalig Amerikaans president Bill Clinton. Ter ere van de 65e verjaardag van Clinton en het tienjarig jubileum van zijn stichting is een groot feest georganiseerd, meldt het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De William J. Clinton Foundation is opgericht door Bill Clinton. Clinton wil met zijn goede doel problemen zoals hiv en aids aanpakken en het wereldwijde voedseltekort en honger verminderen. Hij heeft met zijn organisatie al tien miljard dollar ingezameld.

U2-gitarist The Edge, die in het verleden nummers opnam met onder anderen Johnny Cash en Tina Turner, verzorgt ook zelf een optreden op het feest van Clinton. Bill Clinton was van 1993 tot 2001 president van de Verenigde Staten. Clinton, de man van huidig minister van buitenlandse zaken van de VS Hillary Clinton, raakte in de jaren negentig in opspraak door zijn affaire met Monica Lewinsky.

Het feest ter ere van Clintons 65e verjaardag wordt op zaterdag 15 oktober gehouden in Californië.

[Novum]