Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mel Gibson maakt film over joodse held

Mel Gibson gaat een film maken over de joodse held Judas Makkabeüs. Het is een opvallend project, aangezien de acteur is beschuldigd van antisemitisme.

Mel Gibson gaat een film maken over de joodse held Judas Makkabeüs. Het is een opvallend project, aangezien de 55-jarige acteur en regisseur is beschuldigd van antisemitisme.

Makkabeüs is een legendarische joodse strijder die in de tweede eeuw voor Christus een opstand leidde tegen de overheersing van de Seleuciden. Gibson tekent met zijn bedrijf Icon Productions sowieso voor de productie van de film. Daarnaast heeft hij de eerste optie om de regie op zich te nemen, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

De film wordt geschreven door Joe Eszterhas, die eerder verantwoordelijk was voor het script van Paul Verhoevens Showgirls uit 1995. Als Gibson besluit de nog titelloze film ook te regisseren, wordt het zijn eerste regieklus sinds Apocalypto uit 2006.

De Lethal Weapon-acteur werd dat jaar in de boeien geslagen, omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Tijdens de arrestatie riep hij denigrerende opmerkingen over joden, die hij onder meer de schuld gaf van alle oorlogen in de wereld.

Twee jaar daarvoor regisseerde hij het controversiële The Passion of The Christ, over de kruisiging van Jezus. Ook sommige scènes uit die film werden gezien als antisemitisch.

[Novum]