Zoek
Sluit dit zoekvak.

Michelle Williams krijgt Hollywood Film Award

Michelle Williams krijgt de Hollywood Film Award 2011 voor beste actrice. De prijzen gelden doorgaans als belangrijke graadmeter voor de Oscarnominaties.

Michelle Williams krijgt volgende maand de Hollywood Film Award 2011 voor beste actrice. De prijzen van het filmfestival in Los Angeles gelden doorgaans als belangrijke graadmeter voor de Oscarnominaties. De organisatie prijst Williams om haar gehele oeuvre, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

“Het is een voorrecht om Michelle in het zonnetje te zetten voor haar fantastische talent en opzienbarende carrière”, zegt initiatiefnemer en organisator Carlos Abreu. De 31-jarige Williams begon haar carrière in 1993 in een aflevering van Baywatch, maar brak door met haar rol in de tienerserie Dawson’s Creek. Ze was te zien in uiteenlopende films als I’m Not There, Blue Valentine, Shutter Island en Synecdoche, New York.

In haar nieuwste film My Week With Marilyn, waarvan de opnamen net zijn afgerond, speelt Williams de rol van Marilyn Monroe. De film gaat over de moeizame relatie die de actrice had met haar tegenspeler Laurence Olivier, een rol van Kenneth Branagh, tijdens de opnames van de romantische komedie The Prince and the Showgirl uit 1957.

Andere ontvangers van een Hollywood Film Award zijn dit jaar Christopher Plummer voor beste bijrolacteur, en Joseph Gordon-Levitt en Jessica Chastain voor beste nieuwkomers. Rango, met de stem van Johnny Depp, ontvangt een award voor beste animatiefilm.

De Hollywood Film Awards worden op 24 oktober tijdens de Hollywood Awards Gala Ceremony uitgereikt.

[Novum]