Search
Close this search box.

Overheid opent helpdesk voor Diginotar-vragen

Overheidsorganisaties en bedrijven die vragen hebben over de problemen rond Diginotar-certificaten, kunnen vanaf woensdagochtend terecht bij een helpdesk.

Overheidsorganisaties en bedrijven die vragen hebben over de problemen rond Diginotar-certificaten, kunnen vanaf woensdagochtend terecht bij een helpdesk. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

Het nummer is geopend op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. Vanaf dit nummer wordt direct doorgeschakeld naar de juiste helpdesk van Logius, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Orde van Advocaten, de Belastingdienst en het publieksinformatienummer

Het Beverwijkse bedrijf Diginotar, dat een Ameriaanse eigenaar heeft, werd deze zomer gehackt, zo werd onlangs bekend. Vermoedelijk zitten er Iraanse hackers achter. De onderneming gaf veiligheidscertificaten af voor bedrijfs- en overheidswebsites, maar die zijn gecompromitteerd. Internetters konden onbewust op onveilige sites belanden.

De Tweede Kamer houdt volgende week een hoorzitting over de hack en de beveiliging van overheidswebsites. Het debat daarover vindt waarschijnlijk in de week na Prinsjesdag plaats.

[Novum]