Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stand van de Sterren maakt kans op Oscar

Stand van de Sterren dingt mee naar de Oscar voor beste documentaire. Dat is te lezen op de website van de documentaire, die al verschillende prijzen won.

Stand van de Sterren dingt mee naar de Oscar voor beste documentaire. Dat is te lezen op de website van de Nederlandse documentaire, die al verschillende prijzen won. De film werd geregisseerd door Leonard Retel Helmrich.

De inzending is gedaan met ondersteuning van de Amerikaanse kabelzender HBO, die de documentaire op 28 september uitzendt. HBO is internationaal bekend als producent van series als The Sopranos en Sex and the City.

Stand van de Sterren is het laatste deel van een drieluik, waarin de Indonesische familie Sjamsudin centraal staat. De gehele trilogie draait vanaf donderdag tot de uitzending op 28 september dagelijks in het Museum of Modern Art in New York.

De documentaire sleepte al verschillende prijzen in de wacht. Zo won de film een Kristallen Film en was het de grote winnaar bij de uitreiking van de Idfa Awards. Daarnaast kreeg Stand van de Sterren de World Cinema Special Jury Prize bij het Amerikaanse Sundance Festival.

[Novum]