Zoek
Sluit dit zoekvak.

Adem genomineerd voor Europese filmprijs

De Nederlands-Belgische film Adem is genomineerd voor een European Film Award. Het drama maakt kans op een Discovery Award voor beste debuutfilm.

De Nederlands-Belgische film Adem is genomineerd voor een European Film Award. Het drama maakt kans op een Discovery Award voor beste debuutfilm. Dat maakte de European Film Academy, die de prijzen uitreikt, dinsdag bekend. Adem is de eerste speelfilm van de Belg Hans van Nuffel.

Ook de Oostenrijkse films Atmen en Michael, de Deense film Smukke Menesker en de Servische film Tilva Roš zijn genomineerd. Adem gaat over twee mannen die lijden aan een taaislijmziekte. In het ziekenhuis wacht hen een longtransplantatie en raken de twee bevriend.

De Nederlandse film Tirza en de Nederlands-Belgische coproductie Rundskop zijn opgenomen in de voorselectie van de categorie beste film van de European Film Awards. Op 5 november wordt bekendgemaakt of de films genomineerd worden voor een prijs.

De Britse regisseur Stephen Frears krijgt een oeuvreprijs van de European Film Academy. De prijzen worden op 3 december in Berlijn uitgereikt.

[Novum]