Search
Close this search box.

Familie Phoenix werkt niet mee aan filmvoltooiing

De familieleden van River Phoenix zijn niet van plan mee te werken aan de voltooiing van Dark Blood. Regisseur George Sluizer wil de film alsnog uitbrengen.

De familieleden van River Phoenix zijn niet van plan mee te werken aan de voltooiing van Dark Blood. De Nederlandse regisseur George Sluizer wil de onafgemaakte film uit 1993 graag alsnog uitbrengen en zou daarbij de hulp van Rivers broer Joaquin in willen schakelen.

“Er is geen contact geweest tussen Joaquin Phoenix, zijn familie en de regisseur, noch zullen zij meewerken aan het project”, laat een woordvoerder van de familie Phoenix weten aan de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Woensdag meldde het AD dat Dark Blood alsnog zou worden afgemaakt. De 79-jarige Sluizer heeft contact gezocht met Eyeworks over de voltooiing van zijn drama. De filmmaatschappij van Reinout Oerlemans laat aan Novum Nieuws weten de haalbaarheid te onderzoeken, maar voorziet een moeizaam juridisch gevecht. “De kans dat het niet lukt, is misschien wel groter dan de kans dat het wel lukt.”

De opnamen van de film gingen niet vlekkeloos. Sluizer lag tijdens de opnamen regelmatig in de clinch met actrice Judy Davis en in het begin waren er budgetproblemen. River Phoenix overleed tijdens de opnames van de film op 23-jarige leeftijd aan een overdosis drugs.

In Dark Blood speelt Phoenix een kluizenaar die in de woestijn woont en daar wacht op het einde der tijden. Een rijk Hollywoodkoppel is onderweg hun tweede huwelijksreis te vieren als hun auto strandt in de woestijn. De kluizenaar redt het stel, maar houdt ze daarna gevangen om een beter leven op te bouwen met de vrouw, gespeeld door Davis.

[Novum]