Search
Close this search box.

Kuifje-acteur vindt Spielberg intimiderend

Jamie Bell vond de samenwerking met Steven Spielberg aan de nieuwe Kuifje-film soms doodeng. “Het wel eens moeilijk als acteur om niet heel onzeker te worden.”

Jamie Bell vond zijn samenwerking met regisseur Steven Spielberg een droom die uitkwam, maar ook heel eng. De twee werkten samen aan de nieuwe animatiefilm De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn, waarin de Engelsman ’s werelds bekendste verslaggever met de rode kuif speelt.

“Ik kijk al mijn hele leven tegen Spielberg op en nu mocht ik eindelijk eens met hem werken. Dat is best intimiderend”, zegt de 25-jarige Bell tegen Novum Nieuws. “Als je dan bedenkt dat Peter Jackson regelmatig op de set staat, is het wel eens moeilijk als acteur om niet heel onzeker te worden.”

“Je zou misschien verwachten dat twee van de succesvolste regisseurs van deze tijd niet met elkaar door één deur kunnen en dat er chaos op de set ontstaat”, zegt Bell. “Maar niets is minder waar. Ze vullen elkaar juist naadloos aan en kunnen samen als geen ander een wereld bedenken en neerzetten in een film.”

Coproducent Jackson, vooral bekend om zijn succesvolle The Lord of the Rings-trilogie, gaat een eventueel vervolg regisseren. “Zoals altijd bepaalt het publiek of we een vervolg krijgen, maar ik zou er gelijk voor tekenen”, zegt Bell. “Ik wil dolgraag een keer geregisseerd worden door Peter Jackson.”

Kuifje, of liever zijn bedenker Hergé, is in het verleden nogal eens beticht van racisme. Vooral twee van zijn eerste albums, Kuifje in Amerika en Kuifje in Afrika, zijn zeer politiek incorrect. Bell is daar echter erg nuchter over.

“Er bestaat inderdaad enige controverse over de eerdere albums, maar die zijn ook niet meer in de winkel te krijgen. Ze weerspiegelen de ideeën van die tijd, begin jaren dertig. Er is sindsdien wel wat veranderd. Dat blijkt ook duidelijk uit deze film. Laten we eerlijk zijn: Captain Haddock rookt niet eens meer.”

De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn, ook in de originele Engelstalige versie The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn te bekijken, verschijnt woensdag in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]