Zoek
Sluit dit zoekvak.

Liam Gallagher staat open voor reünie Oasis

Liam Gallagher ziet ondanks de ruzie met zijn broer een reünie van Oasis wel zitten. Ze liggen al jaren met elkaar in de clinch. Oasis ging in 2009 uit elkaar.

Liam Gallagher ziet ondanks de ruzie met zijn broer een reünie van Oasis wel zitten. Ze liggen al jaren met elkaar in de clinch omdat Noel beweerde dat Liam een concert in 2009 afzegde omdat hij een kater had. De ruzie die na de afzegging ontstond, leidde in 2009 tot het einde van Oasis.

Liam wil over vier jaar vieren dat hun succesvolle album (What’s The Story) Morning Glory twintig jaar geleden uitkwam. “Als we alle shit achter ons kunnen laten, kunnen we in 2015 toeren en ons album spelen ter ere van het twintigjarig jubileum. Ik sta ervoor open, maar onder bepaalde voorwaarden. Respect moet van beide kanten komen”, vertelt hij aan het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone.

De zanger spreekt zijn broer Noel tegenwoordig niet meer, maar denkt aan de reünie omdat Noel in de media regelmatig fantaseert over een hereniging. “Hij blijft er maar over doorgaan. Ik wil hem uit zijn lijden verlossen. Maar ik denk dat hij eerst zijn soloproject moet afmaken zodat hij erachter komt dat hij niet zo goed is zonder zijn broer.”

Liam is op het moment de frontman van de band Beady Eye. “Ik sta open voor een reünie van Oasis, maar ik ben zeker niet wanhopig. Als het niet doorgaat, maakt dat me niks uit. Ik ben blij met mijn band Beady Eye.”

[Novum]