Search
Close this search box.

Monique Smit stelt kinderen nog even uit

Monique Smit is klaar voor een gezinnetje, maar op last van haar broer Jan en zus Jenny begint ze nog niet aan kinderen. “Dan zijn we onze oppas kwijt.”

Monique Smit is naar eigen zeggen helemaal klaar voor een gezinnetje, maar op last van haar broer Jan en zus Jenny begint de 22-jarige voorlopig nog niet aan kinderen. “Ze mag van mij en Jan nog niet beginnen aan kindjes, want dan zijn wij onze oppas kwijt”, vertelt Jenny aan 100% NL Magazine.

Monique is dol op haar neefje en twee nichtjes. De drie blijven geregeld logeren. “Ik vind het heerlijk om op de kinderen van Jan en Jenny te passen. Als ik ze een dag niet heb gezien, mis ik ze al”, zegt Monique.

Van haar oudere broer Jan mag Monique ‘de komende vijf jaar’ nog niet beginnen aan kinderen. Daardoor kan hij zijn dochtertje Emma en zijn stiefdochtertje Fem af en toe bij haar kwijt.

Hoewel Monique geniet van het oppassen, vindt ze het ook zwaar. “Jan ging laatst een paar dagen met Liza naar Mallorca. Toen heb ik op Emma gepast, maar dat vond ik wel pittig hoor”, herinnert Monique zich. “Ik kon vaak niet eens met vriendinnen afspreken omdat ze net lag te slapen of nog pap moest. Dus, hoe leuk ik het ook vond, we hebben toch besloten de babyplannen nog maar een jaartje op te schuiven.”

Voetballer Jeffrey Bok, met wie Monique sinds 2009 een relatie heeft, wordt ondertussen klaargestoomd voor het vaderschap. “Mijn vriend heb ik inmiddels aangeleerd hoe hij pap moet maken en luiers moet verschonen.”

“Ik ben er ook al helemaal klaar voor”, gaat de zangeres en presentatrice verder. “Doordat mijn moeder al 25 jaar bij Bart Smit werkt en heel veel bij mij in de logeerkamer opslaat, heb ik alles wat ik nodig heb al in huis. De buurman zei pas: je hoeft alleen nog maar een wipje te maken.”

[Novum]