Zoek
Sluit dit zoekvak.

Simon Cowell betreurt voorspelling kijkcijfers

Simon Cowell betreurt zijn grootspraak over X Factor. De Brit zei voor de lancering van de Amerikaanse versie op twintig miljoen kijkers te hopen.

(Novum/AP) – Simon Cowell betreurt dat hij voor de lancering van de Amerikaanse X Factor te hoog van de toren heeft geblazen over de kijkcijfers. De Brit liet vooraf weten dat hij een kijkeraantal van onder de twintig miljoen een mislukking zou vinden. De eerste afleveringen zijn door ongeveer twaalf miljoen mensen bekeken.

“Ik ga niet liegen, ik wilde voor de lancering inderdaad twintig miljoen kijkers”, geeft Cowell toe. “Maar ik sta inmiddels weer met beide benen op de grond en zie hoe dat langzaam moet groeien.” Cowell is de bedenker van de talentenjacht X Factor, die in veel landen al een groot succes was. Vorige maand maakte de show zijn debuut op de Amerikaanse televisie, met Cowell in de jury.

Cheryl Cole zou oorspronkelijk ook deel uitmaken van de jury. De Britse zangeres werd echter ontslagen door de producenten, omdat haar zware Engelse accent wellicht niet goed zou vallen bij het Amerikaanse tv-publiek. Ze laat maandag aan de BBC weten niet met wrok terug te kijken op het gebeuren. “Ik doe niet aan spijt”, zegt ze.

[Novum]