Search
Close this search box.

Thomas Acda noemt zich ‘omgekeerde Halina Reijn’

Thomas Acda noemt zich de ‘omgekeerde Halina Reijn’. Waar Reijn kilo’s afviel voor een rol, kwam de acteur elf kilo aan voor de rol in All Stars 2: Old Stars.

Thomas Acda heeft zichzelf bestempeld tot de ‘omgekeerde Halina Reijn’ omdat hij voor een rol elf kilo aankwam. Waar Reijn vele kilo’s kwijtraakte voor een rol in de film Isabelle, kwam de acteur kilo’s aan voor de rol van Willem in All Stars 2: Old Stars. Deze film is momenteel in de bioscoop te zien.

“Hij is een figuur dat nooit zal denken: ik wil in maat 38 blijven passen. Of: ik moet mijn buik inhouden. Daarvoor is hij te naïef”, vertelt de 44-jarige Acda aan het AD. “Daarom ben ik me wekenlang vol gaan proppen met bier, pizza en appeltaart. En dat was afzien. Want je voelt je vies, vettig en energieloos. Dikke pap.”

Op de set van de nieuwe All Stars-film moest de acteur drie dagen op een naturistencamping doorbrengen. “Eigenlijk vond ik het moeilijkste van die scènes dat ik dagenlang tegen blote figuranten aankeek. Overal hangende rollen en andere drillende lichaamsdelen, een overkill aan vlees.”

Momenteel is Acda druk bezig om een aantal kilo’s kwijt te raken. De acteur verloor al tien kilo, maar wil nog zes kilo afvallen omdat hij 6 november de marathon van New York loopt. “Ik sta vier keer per week in de sportschool, om straks 92 kilo te wegen. Want ik wil op Manhattan beter presteren dan de vorige keer.”

[Novum]