Search
Close this search box.

BN’ers zetten zich in voor Metropole Orkest

Glennis Grace, Ruth Jacott en Karin Bloemen zingen een single in voor het Metropole Orkest. Ze steunen het orkest omdat het kabinet de subsidie wil schrappen.

Verschillende bekende Nederlanders zetten zich in voor het bedreigde Metropole Orkest. Onder anderen Glennis Grace, Ruth Jacott en Karin Bloemen zingen een single in om de muzikanten te steunen. Ook Leonie Meijer en Moke-zanger Felix Maginn zijn op het nummer te horen.

Peter Hunfeld, hoornist van het Metropole Orkest, maakte de artiesten dinsdag bekend in de radioshow van Edwin Evers. Het liedje is vrijdag in het programma van radiozender 538 voor het eerst te horen.

Het liedje is geschreven door John Ewbank en Han Kooreneef. De single is volgens Hunfeld een vrolijk nummer. “Want we zijn niet zielig. We willen alleen een eerlijke kans krijgen.” Het kabinet wil de subsidie voor het Metropole Orkest stopzetten.

Het Metropole Orkest werd in 1945 opgericht en werkte mee aan duizenden radio- en tv-uitzendingen. Het orkest speelde met grootheden uit jazz, wereldmuziek en pop. De afgelopen jaren waren ze te horen met onder anderen Acda en de Munnik, Within Temptation en Trijntje Oosterhuis.

Het orkest wordt voor honderd procent gefinancierd, maar het kabinet wil de volledige subsidie schrappen. “Dat kan niet van de een op de andere dag”, vindt Hunfeld. “Dat is een te groot verschil.”

[Novum]