Search
Close this search box.

Jury: lijfarts Michael Jackson schuldig

De jury in het proces tegen Conrad Murray is van mening dat de voormalige lijfarts van Michael Jackson schuldig is aan dood door schuld. Dat zei zij maandag.

(Novum/AP) – LOS ANGELES – De jury in het proces tegen Conrad Murray is van mening dat de voormalige lijfarts van Michael Jackson schuldig is aan dood door schuld. Dat heeft zij maandag in Los Angeles laten weten.

Het is nu aan de rechter om de strafmaat te bepalen. Murray kan nog tegen de uitspraak in beroep gaan. Murray kan maximaal vier jaar gevangenisstraf worden opgelegd. Ook verliest hij zijn bevoegdheid als arts.

Tijdens de rechtszaak, die zes weken in beslag nam, werd Murray door aanklagers neergezet als een roekeloze arts die Jackson in de steek liet toen de King of Pop op 25 juni 2009 onder invloed was van propofol. De zanger overleed op die dag aan een overdosis van het slaapmiddel.

Advocaten van Murray beweerden daarentegen dat Jackson zelf het middel tot zich had genomen toen de arts even naar het toilet was. Ook zeiden zij dat de zanger verslaafd was aan propofol. Later trokken de raadslieden deze verklaring echter weer in.

Een lijkschouwer verklaarde dat het onwaarschijnlijk is dat Jackson zelf propofol heeft genomen. Hij achtte het waarschijnlijker dat Murray de overdosis verstrekte aan de zanger, nadat hij verkeerd had ingeschat welke dosis van het medicijn genoeg zou zijn om Jackson te behandelen voor zijn slapeloosheid

De jury, bestaande uit zeven mannen en vijf vrouwen, moest unaniem tot een beslissing komen. Vrijdag werd nog geen overeenstemming bereikt, waarop de juryleden maandag verder gingen met hun overleg.

[Novum]