Zoek
Sluit dit zoekvak.

Shakira is Latin Grammy Person of the Year

Shakira mocht woensdagavond de titel Latin Person of the Year in ontvangst nemen. Dit deed de zangeres onder het oog van collega-artiesten.

(Novum/AP) – Shakira mocht als jongste artiest ooit woensdagavond de titel Latin Person of the Year in ontvangst nemen. Dit deed de 34-jarige zangeres onder het goedkeurend oog van collega-artiesten in Las Vegas tijdens een feestje ter ere van haar succes.

De Latin Grammy of the Year Award wordt elk jaar uitgereikt aan de vooravond van de Latin Grammy’s, die donderdag worden uitgedeeld. Voor deze prijzen is Shakira drie keer genomineerd, onder andere voor beste album.

Met het winnen van de award voor Latin Person of the Year mag de Columbiaanse zangeres zich voegen in een rijtje van grote sterren. Onder eerdere winnaars scharen zich Carlos Santana, Gloria Estefan en Ricky Martin.

Shakira timmert sinds haar veertiende aan de weg in Latijns-Amerika. In 2001 maakte ze de overstap naar Engelstalige muziek en scoorde een grote hit met Whenever, Wherever. Wereldwijd verkocht ze meer dan zestig miljoen albums.

[Novum]